Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С клещите се наранява маркуча, даже тоя дето е наполивана сложен външата му част е доста наранена. Сигурно пак ще го сменям, но не ми се вярва толкова да е трудна тази процедура. Чудя се да го намажа с нещо, ама не знам с какво.

Пистолет с горещ въздух е сложно за пред блока.

Comment

• Гореща вода!
      155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
      Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

• ---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:58.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Здравейте!
          Имам проблеми със заключването на колата (145). При отваряне на врата ключалките започват да прищракват и ако оставя вратата отворена достатъчно дълго, после не може да се заключи. Трябва да я отворя отново и да затворя, преди да спре прищракването. Някой може ли да ми препоръча сервиз, в който да ми помогнат? Или евентуално сервиз, в който да ми направят заключване с дистанционно (без аларма).

Comment

• Първоначално публикувано от psyclon9 Покажи съобщение
            Здравейте!
            Имам проблеми със заключването на колата (145). При отваряне на врата ключалките започват да прищракват и ако оставя вратата отворена достатъчно дълго, после не може да се заключи. Трябва да я отворя отново и да затворя, преди да спре прищракването. Някой може ли да ми препоръча сервиз, в който да ми помогнат? Или евентуално сервиз, в който да ми направят заключване с дистанционно (без аларма).

Дам ,и аз имам същия скапан и досаден проблем ! И то предимно при минусови температури.......до преди няколко дена ,когато тотално се прецака патрона на шоф. врата .

Та се наложи да си купя няква аларма ,която да ми командва централното. Тъй като не съм свързвал такова чудо приемам всякаква помощ.....като например,къде да търся кабели за централното,захранване и т.н......
            146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
              Дам ,и аз имам същия скапан и досаден проблем ! И то предимно при минусови температури.......до преди няколко дена ,когато тотално се прецака патрона на шоф. врата .

Та се наложи да си купя няква аларма ,която да ми командва централното. Тъй като не съм свързвал такова чудо приемам всякаква помощ.....като например,къде да търся кабели за централното,захранване и т.н......
              Мисля че в комплекта има всичко освен ако не е някакво китайче и ако не разбираш от електроника недей бара а е закарай при човек който разбира защото и да почна да ти убеснявам нищо нема да направиш монтажа в сервиз ти е 35-40 лева

Comment

• То нали за това е форума? Да си обясняваме един на друг, а не да се пращаме по сервизи.
                sigpic
                Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                  То нали за това е форума? Да си обясняваме един на друг, а не да се пращаме по сервизи.
                  Разбирам ама ако не се справи не мисля че с 35 40 лева ще си оправи живота

Comment

• Да, ама ако не сигурен че ще се справи - тогава ще се откаже сам.

И за да не съм пълем спамер: Колеги, относно замръзването на ключалките, най-елементарната превенция е спрейче против замръзване - има ги навсякъде и не са скъпи. Хубаво е да има и мазителни свойства. Аз всяка зима си купувам по едно флаконче и след всяка мивка впръсквам по малко в ключалките(визирам главно тази на 3-тата врата) и най-вече в бравите.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Спрей мрей...пълен та*ак са всичките,и антифриз пръсках вътре. Явно му е дошло времето на патрона от толкова ръчкане.

Ясно е,че няма да е за 5 мин свързването,идеята беше къде да търся кабели за централното,мигачи,цвят примерно.....намерих един авер дето се е занимавал с поставяне на аларми преди време.В алармата има инстроукции, едва ли ще е кой знае каква философия

Ще се оправям,нп
                      Last edited by abart_; d.m.y г., 13:22.
                      146 Turbo

Comment

• Колега на мен ми сложиха едно реле към централното и сега не използвам ключ.Даже от дистанционното си отварям багажника.Ако те интересува майстора ми е до неделя в Русе,мога да ти дам номер.Даже можеш да си откачиш ключалките-против разбиване

Comment

• Да попитам и аз нещо, ако позволите.

От скоро забелязах един проблем с колата /колата от подписа/ .
                          Проблема се изразява в следното:

Спирам на някое надолнище , навивам пълен ляв или пълен десен / без значение/ пускам педала на спирачката и колата не помръдва !!!
                          Изправям волана и колата тръгва, навивам пак и спира !!?!?
                          Гумите не опират никъде и не мога да разбера от какво и къде идва този проблем !?!? Някой да има предложение ?
                          Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
                          Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                          Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от doomy Покажи съобщение
                            Да попитам и аз нещо, ако позволите.

От скоро забелязах един проблем с колата /колата от подписа/ .
                            Проблема се изразява в следното:

Спирам на някое надолнище , навивам пълен ляв или пълен десен / без значение/ пускам педала на спирачката и колата не помръдва !!!
                            Изправям волана и колата тръгва, навивам пак и спира !!?!?
                            Гумите не опират никъде и не мога да разбера от какво и къде идва този проблем !?!? Някой да има предложение ?
                            Като за начало може да си смениш спирачните маркучи, твърде вероятно е да са още оригиналните и да са се разложили отвътре.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                              Спрей мрей...пълен та*ак са всичките,и антифриз пръсках вътре. Явно му е дошло времето на патрона от толкова ръчкане.

Ясно е,че няма да е за 5 мин свързването,идеята беше къде да търся кабели за централното,мигачи,цвят примерно.....намерих един авер дето се е занимавал с поставяне на аларми преди време.В алармата има инстроукции, едва ли ще е кой знае каква философия

Ще се оправям,нп
                              Търсиш кабелите който утиват към вратата шофьорската мисля че са 8 кабела за връзване към алармата но немога да ти кажа кой са трябва да се замерят и задължително ако направиш нещо пусни кабели 1 кабел от бушона на централното към алармата

Comment

• Във всички обяви описания на лед лампи пише, че P21 и PY21 са взаимнозаменяеми.
                                Някой знае ли каква е истината. Гледам схемите на двата цокъла и не ми изглеждат много-много еднакви.

Ето ги двете как изглеждат. Освен, че дават едната пъпка изместена е и по-нагоре от другата.

Не мога да намеря еднозначна информация. Всичко тръгна от там, че трябваше да разбера 1156 кой точно цокъл е.

edit:
                                PY21W P21/4W P21/5W P21W .... баси
                                Last edited by CHILIEV; d.m.y г., 20:54.
                                Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Working...
                                X